måndag 21 december 2009

blå himmel och vit snö

Under eftermiddagsfikat idag kom vi att prata om de internationella studenternas fascination för snön. I fredags, när solen sken och hela världen var helt fantastiskt vacker, hade det tycligen vimlat av utbytesstudenter som alla hade varsin kamera.

En av de kinesiska studenterna var särskilt imponerad av att snön var så vit. Visst hade han sett snö innan, men den var grå, i vissa fall svart. En annan tyckte det var märkligt att himlen var blå, han hade bara sett grå himmel tidigare.

Jag har ju själv aldrig varit i Kina - tyvärr, det är något jag har kvar - men en av de andra vid fikabordet har varit där flera gånger. Hon förklarade att det mesta är grått i de stora städerna - till och med träden är grå. Löven får aldrig den gröna färg de får här, sen om det beror på minskad ljusexponering eller bara vanligt damm kunde hon inte svara på.

Min poäng är att Sverige är kanske i alla lägen inte så miljövänliga som vi vill märka - särskilt märktes detta i COP15 - men vi ska iallafall skatta oss lyckliga över den fantastiska natur vi har - att även städerna är så vackra och rika på naturens färger! Hoppas det får förbli så länge framöver...

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar